Ролята на готвачка се падна на Наско, което доведе до поредица от спорове и скандали в Къщата

Ролята на готвачка в седмичната мисия "Демокрация" се падна на Наско. Това доведе до поредица от спорове и скандали между него и съквартирантите. Наско влезе бързо в ролята и подходи много изпълнително към нея, но очакванията му за благодарност и признателност от другите не бяха задоволени и той се обиди на повечето. Тачо няколко пъти се изправи очи в очи с Месечков, наричайки го с множество обидни думи. Защитниците на танцьора Людмила и Албена застанаха плътно зад него и се опитаха да го предпазят от гнева на Манов.

 

Между скандалите и сплетните се прокрадва плахо една младежка закачка. Иво Аръков никога не е крил симпатиите си към Плеймейтката Елена. Тя все по-често отвръща на закачките му и двамата проявяват съмнителна за съквартирантите им близост. Елена често напомня, че има приятел навън, а дали тази история ще претърпи развитие, предстои да разберем.

 

Мисия "Демокрация" завърши с пълен успех за съквартирантите, благодарение на правилната тактика на Албена. Само трима успяха да заподозрат "Сив кардинал" в лицето на журналистката, една от които беше нейната майка. Самата тя събра мнозинството от номинации, с което поредната седмична мисия завърши с успех.

 

Биг Брадър възложи дневна мисия на съквартиранте, а наградата, която имаха възможност да спечелят беше разговор с техен близък човек. Звездните участници трябваше да си сложат специални гривни, които отчитат колко километра ще извърви човек, докато ги носи. Три часа по-късно съквартирантът, който е изминал най-много километри получаваше желаната награда.

 

Всички се впускаха в яростна надпревара, но повечето много бързо се отказаха и оставиха Воче, Йорданка, Наско и Уош да се състезават. Воче беше съквартиранта, който се чу с дъщеря си, а критиките на Наско, че някои са играли нечестно, отново предизвикаха гнева на Тачо.