Тя е най-дългата в историята на железопътния концерн Deutsche Bahn

Германският железопътен концерн Deutsche Bahn оценява загубите от последната стачка на машинистите на над 100 млн. евро. Това съобщи председателят на управителния съвет на компанията Рюдигер Грубе в интервю за Bild am Sonntag, цитирано от агенция "Фокус".


Най-дългата в историята на концерна стачка на машинистите започна след призив на профсъюза GDL в сряда в 15.00 часа, когато работните си места напуснаха машинистите на товарни влакове. В нощта на 6 ноември акцията обхвана и пътническите влакове.

 

В събота в 18.00 часа GDL реши да отмени планираното продължаване на стачката като „жест на примирие” предвид тържествата по случай на 25-годишнината от падането на Берлинската стена.

 

„Загубите са за над 100 млн. евро. А за ущърба на имиджа и загубата на доверие към Deutsche Bahn е по-добре да не говоря”, каза Грубе.


„Сега трябва възможно най-бързо да седнем на масата на преговори и да намерим решение”, отбеляза директорът на концерна.

 

„Профсъюзът трябва да разбере своята отговорност и да бъде готов за компромиси. Топката сега е в полето на GDL, Deutsche Bahn по всяко време е готова на преговори”, каза още той.