Тази седмица момчетата усилено записват парчетата за албума

 

През пролетта трябва да е готов петият албум на небеизвестната българска банда P.I.F. През тази и миналата седмица момчетата от групата усилено записват парчетата в симпатична вила край Дунава, в която мобилните им телефони нямат обхват. Разговаряхме с вокалиста на бандата малко преди P.I.F. да се изолират от външния свят и да се посветят единствено на музиката.

 

Идеите за албума са готови, а той най-вероятно ще бъде смесен и готов през ранна пролет. Гого, който беше продуцент на Gravity Co, ще бъде музикален продуцент на  албума”, разказа Димо.  

 

В момента в бандата сме в супер кондиция. Много ни е забавно заедно. Не знам дали това е някакво възраждане, защото с Иван сме от 22 години заедно, но за месец и половина направихме 10 парчета. Има някаква креативност в нас в момента, която не искам да изпускаме”, каза Димо. 

 

Все още не е ясно как и къде ще се разпространява новият албум на бандата. Последният си албум P.I.F. продадоха предварително, за да имат пари, с които да го произведат. „Опитахме се на самоиздръжка да стане и стана. Нищо не спечелихме, но албумът стигна до хората. Нещата в музикалния бранш в целия свят стоят така: „Свириш на живо, имаш пари, не свириш, нямаш пари”, коментира Димо.

 

Той обаче е съгласен, че групите трябва да си изкарват хляба от участия на живо. „Това е единственото нещо, заради което сме музиканти”, отбеляза той. Третият албум на бандата пък все още може да бъде свален безплатно от тяхната интернет страница.  

 

„Решихме да го подарим, защото в този албум не бяхме вложили финанси. Идеята беше той да стигне до хората и това се случи”, обясни Димо. 

 

На 14 ноември P.I.F. и JEREMY? ще изнесат общ концерт в най-стария съществуващ клуб за жива музика във Великобритания – „The 100 Club”. Повече - ТУК.

 

Автор: Мариана Конова

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес