Всички договори се подписват с електронни подписи и документите никога не се принтират

Централата на холандска компания изглежда като извадена от научно-фантастичен филм и в нея не се използва никаква хартия, дори в тоалетните, съобщава в. "Дейли мейл", предаде БГНЕС.

 

Енергията се осигурява от близки ветропаркове, флотилията ѝ се състои от десетки електрически коли, а служителите използват приложения и "тоалетни-душове". Компанията държи толкова много на опазването на околната среда, че премахнала всичката хартия от офиса си.

 

Всички договори се подписват с електронни подписи и документите никога не се принтират. Визитните картички са забранени, а цялата поща се връща, тъй като компанията иска единствено дигитална комуникация. 

 

Дори тоалетната хартия е забранена. Вместо това 60-те служители на компанията използват "тоалетни-душове". Те са нещо средно между традиционна тоалетна и биде. Вградена функция за душ се задейства с натискането на бутон и накрайник, който пръска топла вода. След това се използва функция за изсушаване, която премахва водата.

 

Енергията за сградата се доставя с използването на близък ветропарк, а всички нови коли в компанията са електрически или хибридни. Сградата се простира върху площ от 2500 кв. м. и струвала 2,84 милиона евро.

 

"Сградата е проектирана като метеорит на фона на лунен пейзаж като символ на нашето творчество и иновативна сила", заявяват от компанията. И изчисляват, че спасява над 16 дървета на година, равняващи се на един тон хартия.