Последната част от трилогията излиза по кината тази седмица

„Тази седмица ще е премиерата на последния филм от трилогията „Хобит” – „Битката на петте армии”, с който Питър Джаксън завършва своята одисея, започнала с „Властелина на пръстените”. Това е най-силната, емоционална и експресивна част. Има много ефекти, битки, действието е концентрирано и впечатляващо – връща детското в нас. Все пак само децата над 12 години ще могат да го гледат, защото има някои неподходящи сцени за най-малките”, каза в студиото на „Здравей, България” кинокритикът Деян Статулов.

 

Той представи и новия филм на Ралф Файнс „Невидимата жена”. „Това е историята на писателя Чарлз Дикенс и неговата муза и любовница. Драмата е голяма, особено когато става въпрос за мъж над 50-годишна възраст и жена на 18”, поясни Статулов.

 

„Срещи на сляпо” пък е грузински филм, който разказва историята на 40-годишния учител Сандро - оплешивяващ ерген, който все още живее с родителите си. След като среща с непозната се превръща в лишен от емоции абсурд, Сандро и приятелят му Ива решават да прекарат уикенда на дъждовното крайбрежие, където случайно се запознават с фризьорката Манана. Любовта процъфтява – или по-скоро застрашава в ироничния сценарий на Когуашвили и Борис Фрумин, но не продължава дълго. Съпругът на Манана Тенго излиза от затвора и скоро Сандро се оказва забъркан в схема, която ще го принуди да избира между любовта и честта.