Като причина за инцидента, от фирмата-превозвач посочват заледеното платно

 

Кошмар на пътя. Автобус с пътници се преобърна тази нощ на пътя Варна - София. За тежкия инцидент ни сигнализираха пътници, които се съмняват, че шофьорът е заспал, а екипът на фирмата - превозвач е бил неподготвен за изваждането на хората от превозното средство.


От „Юнион Ивкони”, чиято собственост е превозното средство, бяха категорчни, че шофьорът не е заспал зад волана, а пътниците били извозени за половин час.


Като причина за инцидента, от фирмата-превозвач посочват заледеното платно, поради което автобусът поднесъл и се е обърнал в канавката.

 

"Най-неприятното впечатление, което ми направи при инцидента беше причината, поради която ние не можахме да се евакуираме от автобуса, тъй като липсваха чукчета, за да разбием прозорците и да излезем. Добре че едни младежи, пътуващи в кола съ шуменска регистрация спряха и разбиха предното стъкло на автобуса", обясни актьорът Веселин Ранков.

 

Репортерът Ася от предаването "На кафе" също е пътувала в злополучния автобус. Тя разказа как вторият шофьор е спял непробудно до нея и пътниците сами са си погрижили за своята безопасност, евакуирайки се през аварийния люк.

 

От фирмата-превозвач обявиха, че всички пътници ще бъдат обезщетени, след като подадат жалба.