След прожекцията на филма ще има бум на заключените с белезници, смятат от службата

Филмът "50 нюанса сиво" може да доведе до неудобни ситуации през уикенда. Пожарната служба в Лондон съобщи, че очакват увеличен брой сигнали сред премиерата на филма. Тя сподели опасенията си, че след прожекцията на филма на 14 февруари ще има бум на заключените с белезници, предаде БГНЕС.

 

От април 2014 г. досега пожарникарите са се отзовали на 393 сигнала. От пожарната съветват хората да проявяват здрав разум и да използват телефон 999 само за наистина спешни случаи.

 

"Ефектът "50 нюанса" води до бум в инцидентите с белезници, така че се надяваме хората, които го гледат, да проявят здрав разум, за да си спестят резила. Напомням на всички, че 999 е спешен телефон и трябва да се използва единствено като такъв", заяви Дейв Браун от Лондонската пожарна.

 

Пожарната коства на данъкоплатците средно 295 паунда всеки път, когато я повикат за неподходящ инцидент, което се случва почти всеки ден. През ноември пожарникарите в Лондон били повикани от лекари в King’s College, за да отстранят два метални пръстена от члена на мъж, който не успял да ги свали в продължение на 3 дни.