Почувствах невъзможност да изпълнявам функцията си, заяви Миланов

 

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Стоян Миланов е подал оставка, но тя не е била приета от министъра на здравеопазването Петър Москов. 

Още по темата

 

„Оставката ми беше депозирана в Министерството на здравеопазването вчера. В един момент почувствах невъзможност да изпълнявам функцията си при сегашната ситуация. Никога и по никакъв начин не ми е оказван натиск да си подам оставката", подчерта Миланов пред журналисти.    

 

В същото време Москов поясни, че „Пирогов” има много тежки проблеми, наследени през годините.

 

"Тези проблеми не могат да бъдат решени с магическа пръчка. Понякога човек в ситуацията на Миланов просто има нужда от няколко човешки мъжки думи за подкрепа. Персонално той има пълната подкрепа на министерството в действията си”, заяви министърът. 

 

Амортизираната апаратура, с която лекарите в болницата работят и с която пациентите се лекуват, била капката, която преляла чашата. В момента дълговете на "Пирогов" възлизат на 20 млн. лева. Намерението да напусне болницата обаче се промени в последната минута.

 

Министър Москов призна, че на болницата трябва да се гледа по специфичен начин. А шефът на спешния институт уточни, че решението за оставка не е било продиктувано от високите етажи на властта. 

 

В подкрепа на Стоян Миланов се обявиха и пациентски организации.