Основната версия е убийство с цел грабеж

 

Все още няма задържан за убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова във Велико Търново, каза наблюдаващият прокурор Цани Попов, като по този начин опроверга съобщенията от по-рано, че има арестуван мъж за тежкото престъпление. Няма и конкретен заподозрян. 

Още по темата

 

Вероника е убита с цел грабеж. Това остава основната версия, по която разследващите работят в момента. Оръжието обаче още не е намерено, каза още за Нова наблюдаващият прокурор. Версията убийство с цел грабеж остава, тъй като все още не са открити дамската чанта, мобилния телефон и документите на Вероника, с които си е тръгнала от работа. 

 

По рано през деня в района бяха намерени съмнителни вещи - празно дамско  портмоне, мъжки ръкавици, обувка и шапка. 

 

"Всякакви лица, за които можем да предполагаме, че са съпричастни към извършеното престъпление, се установява алибито им за вечерта на престъплението. Работим по различни версии”, обясни Илиян Личев, директор на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

 

"Към момента и бившият приятел на Вероника остава заподозрян", коментира Цаньо Попов.

 

В района, където Вероника беше жестоко убита, ще бъде поставено осветление и ще има засилено полицейско присъствие. Оглед на мястото направиха кметът и шефът и полицията във Велико Търново. 

 

Днес Великотърновския университет обяви ден на траур. От сутринта колеги, преподаватели и приятели на Вероника оставяха цветя и послания в съболезнователна книга. Всички учебни занятия започнаха с минута мълчание. 

 

Днес Вероника беше погребана в родния си град Никопол. 

 

Репортер: Юлияна Цанева