Задържаният се казва Илиян Здравков, от ромски произход, родом от Мъглиж

В три часа тази нощ в Горна Оряховица полицията е задържала мъж, за когото се предполага, че е извършител на убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова от Велико Търново.

 

Според източници на Нова, задържаният се казва Илиян Здравков, 40-годишен, от ромски произход. Родом е от Мъглиж.

 

Проверява се и дали задържаният е имал съучастници. В акцията е участвал целият полицейски ресурс от управленията на МВР в областта и столични спецчасти.

 

Още по темата

След убийството на Вероника жители на старата столица се вдигнаха на протест заради опасния район, в който е извършено престъплението.

 

В 19:00 часа вечерта тръгваме по пътя, превърнал се в последния маршрут на убитата в района 23-годишна Вероника. Зад нас остава жп гарата и последните светлини. Пред нас е кварталът, в който живеело момичето. До него стигаме, като минаваме по зловеща пътека и през подлез, също потънал в тъмнина. След близо триста метра срещаме и първите хора.

 

Приятелят на Вероника - Мартин, разказва, че когато минавала оттук, тя винаги му изпращала есемес или се обаждала, за да го успокои, че се е прибрала у дома. На 28 февруари обаче тя тръгнала и не се обадила повече.

 

Вчера през деня в района на убийството бяха открити съмнителни вещи, които могат да дадат нова насока в разследването - празно дамско портмоне, чифт мъжки ръкавици, обувка и шапка. Криминалистите продължават да търсят оръжието на убийството - предмет с тъп и остър край.

 

Репортер: Юлияна Цанева