Вместо да му прекарат вода, от ВиК му подарили Новия завет, разказва потърпевшият

 

Мъж от благоевградското село Изгрев вече пет години живее без вода, въпреки че водопроводът минава на метри от къщата му. Вместо да му прекарат вода, от ВиК му подарили Новия завет, разказва потърпевшият.

 

Това е история за двама братя и една тръба. Преди пет години, след кавга, единият брат – Кирил, реже водата на другия – Петър. Така по ирония на съдбата тръбата е на метри от Петър, но вода няма. Жалбите му до ВиК не дават резултат и при трите ръководства за 5-те злощастни години.

 

Оказва се, че ВиК са безсилни. Тръбата е частна собственост на брата на Петър. Така молбите на възрастния човек остават глас в пустиня, а от ВиК го препращат към друга инстанция – църквата.

 

Според главния инженер на ВиК Петър Чапкънов решението на проблема е в ръцете на Общината. Тя трябва да изгради заобиколен водопровод, който да прескочи брата на Петър.

 

„В момента водоподаването е прекъснато по тяхна причина. Това са роднински взаимоотношения, в които ВиК няма никакви отношение. Значи партидата не е основание да се направи един водопровод от порядъка на 150-200 метра без необходимите документи. Но за целта трябва да се направи работен проект оттук до къщата за цялата улица, което да се одобри от общината и от ВиК – Благоевград”, казва той.

 

От Общината не знаели за проблема на Петър. Докато той пише жалби до ВиК, никой не уведомява местната управа за проблема му.

 

Репортер: Екатерина Николова