Снимка: Тhinkstockphotos
Те са богати на витамин Е, който предпазва белите дробове от фините прахови частици
Авокадото и зехтинът ограничават вредата от смога, защото са богати на витамин Е, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на британски учени.
Те установиха, че витамин Е предпазва белите дробове от фините прахови частици, които могат да навлязат дълбоко в тях и освен белодробни проблеми, увеличават риска от инфаркт и инсулт.
Той поддържа клетъчните мембрани и е полезен също за кожата, очите и имунната система.
Порция от 100 гр авокадо осигурява 10% от препоръчваната дневна доза витамин Е, която е 4 мг за мъжете и 3 мг за жените. Подобен ефект има и порция сготвен спанак. Добър източник на витамин Е е и зехтинът.