Нямало достатъчно доказателства, които да потвърждават, че Е-та в храните крият рискове

 

Институтът по молекулярна биология при БАН се разграничи от твърденията на свой учен, че влаганите в храните и напитките Е-та са вредни. 

 

Миналата седмица доц. Георги Милошев публично предупреди за опасни добавки, които могат да увредят клетките, да разкъсат ДНК-то и да доведат дори до онкологични заболявания

 

В писмената си позиция ръководството на института заявява, че констатациите му са негово лично мнение, а не официално становище на Академията на науките. 

 

От там са категорични, че няма достатъчно доказателства, които да потвърждават, че Е-та в храните крият рискове. Учените уточняват още, че  пресконференцията, на която са били оповестени тревожните данни, се е провела без тяхно знание и без резултатите да са били обсъдени с тях.