Служители организираха фалшива терористична атака около басейн

Служители в турски хотел спретнаха кошмарна шега, организирайки фалшива терористична атака около басейна на хотела, което ужаси почиващите там британските туристи.

 

Случката се е разиграла миналия месец само няколко дни след нападение срещу чуждестранни туристи в Тунис, при което загинаха 40 души, разказва "Индипендънт", цитиран от БГНЕС

 

Туристите в хотел Grand Yazici Mares, в Ичмелер, западна Турция, изпаднали в ужас, когато край басейна в двора се появили изглеждащи като араби мъже с автомати и кутии запалителна течност. Това че мъжете се опитали да заговорят летовници, които се пекли на слънцето, изобщо не притъпило кошмара на последните.

 

"Огледах се и видях арабски изглеждащи момчета около и над басейна с автомати в ръце. Летуващите наистина изпаднаха в паника. Нещата изглеждаха като извън контрол", разказа 43-годишният електротехник Джейсън Фитиън от Манчестър, който е бил на почивка със семейството си.

 

Впоследствие на гостите било обяснено, че това е "шега" и е част от скеч за гостите, което се прави всяка година.

 

"Те мислеха, че е забавно да бягат около басейна, облечени като терористи", възмущаваше се Фитиън. Той добави, "че е отвратително да се прави нещо подобно, свързано с Тунис".

 

Осъзнало грешката си, ръководството на хотела се извинило за проявата и обеща занапред да не използва подобни костюми в сценките за развличане на гостите.