Групата е резултат от флирта на различни етноси и култури

 

Броени дни преди началото на Беглика фест 2015, който ще се проведе от 27 до 30 август, организаторите издават специалната си изненада - към палитрата от етноси и жанрово многообразие в програмата екзотичен и пикантен цвят добавя акустичното трио Light In Babylon, което ще изгрее на фестивалната сцена на 29 август. Събитието се превръща в спирка от турнето им, преминаващо още през Дания, Белгия, Швейцария, Германия и др. 

Още по темата

 

Междувременно организаторите съобщават, че в продажба вече са уикенд билети на цена 60 лв. Тридневни, четиридневни, семейни и индивидуални билети също все още могат да бъдат закупени на предварителна продажба и на място до изчерпване на капацитета – точно 2200 места. 

 

Проектът Light In Babylon е създаден през 2010 г. край светлините на Босфора от Михал Елиа Камал (вокали), Метехан Чифчи (свирещ на струнния ирански инструмент сантур) и Жулиен Демарк (китара), а локацията далеч не определя етническата принадлежност на членовете му. 

 

Light in Babylon е резултат от флирта на различни етноси и култури. Певицата е израилтянка  от ирански произход, изпълнителят на сантур е от Турция, китаристът е французин. Тримата не спират да колаборират с музиканти по цялото земно кълбо. През 2012 г. на бял свят се появява и първият официален дългосвирещ албум на Light in Babylon „Life Sometimes Doesn’t Give You Space”, койтo формацията ще представи и на сцената на Беглика Фест.