Създаването на "С глава в стената" е отнело 5 години

Видео: БГНЕС

 

На 10 септември в столичното кино "Люмиер" ще бъде премиерата на документалния филм за актьора Андрей Баташов "С глава в стената", пише БГНЕС.

 

"Това е филм не само за известния български актьор, а едно цяло театрално поколение, което е преживяло цунами, минало през българската култура. Андрей е метафора на духовния човек в бездуховния свят, на талантливия човек в бездарната действителност”, каза при представянето на филма неговият сценарист Велислава Дърева. 

 

Тя е била сред близките приятели на актьора. Друг негов приятел е режисьорът на документалния филм Антони Цонев, който заяви, че в него има уникални кадри от личния му архив.

 

В документалния филм участват актьорите Стефан Данаилов, Христо Мутафчиев, режисьора Андрей Слабаков, музикантът Иван Лечев, както и всички студенти на Баташов. Създаването му е отнело 5 години - време, през което са събрани множество интервюта. 

 

Тъй като стандартният документален филм е 54-55 минути, всички събрани интервюта ще бъдат издадени в книга, подготвени от майката на Баташов. Премиерата на книгата ще бъде на Адреевден, а към книгата ще има и фотоалбум по снимки на актьора.