Неговите функции са разписани ясно в Конституцията, подчерта тя

 

„Президентът Росен Плевнелиев не за първи път се опитва да формира външната политика на страната. Неговите функции са разписани в Конституцията и там много ясно е казано до колко той има функции във външната политика”, заяви в студиото на „Здравей, България” политологът Татяна Буруджиева.

 

Тя коментира думите на държавния глава от преди няколко дни, че „Русия се готви да води "хибридна война" на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа”.

 

„Твърде пресилено е съсредоточаването върху думите на президента Росен Плевнелиев за хибридна война. Повече от година се говори за хибридна война и тя се води с всички средства на територията на България. Всячески някои хора се опитват България да бъде дестабилизирана финансово и политически”, коментира от своя страна режисьорът Евгени Михайлов.

 

„В момента, в който станаха атентатите и в момента, в който се обсъждат общи военни действия на голяма коалиция от страни, включително и Русия, да се иска оставката на българския държавен глава е атака срещу държавността и срещу националната сигурност на България” , каза още той.