Концертът е на 20 декември

Дни преди Коледа русенската публика ще има шанса да се наслади на музиката на Горан Брегович и неговия "Оркестър за Сватби и Погребения". Концертът на 20 декември в зала "Булстрад Арена Русе” е с начало 20.00 часа. 

 

Преди излизането на Горан Брегович на сцената ще се изявят „Попокатепетъл”. Русенската група, създадена през 1995 година, включва в състава си музиканти от нашумялата в началото на 90-те джаз-рок формация "Фаворит" и траш бандата "Фобос". 

 

През 2013 г. "Попокатепетъл" включват и брас секция в групата, което им позволява да се задълбочат при експериментирането с различни жанрове – поп, суинг, етно, джаз-рок и други.

 

Освен любимите хитове от албумите и саундтраците на балканската звезда, феновете на Горан Брегович в Русе ще чуят и песни от последния му албум „Champagne for Gypsies”. 

 

Всеки един от албумите му се радва на успех – първите в бивша Югославия, а последвалите – по цял свят. С групата от младежките си години - „Бело дугме“, поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а постепенното съчетаване на рока с етно елементи го превръщат впоследствие в Посланик на Балканската музика по света. 

 

Съвместната  му работа с режисьора Емир Костурица ражда шедьоври с композиции към филмите "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска Мечта".