Само преди броени дни излезе и последният 15-и албум на групата "Dystopia"

Една от най-знаменателните метъл групи на нашето време Megadeth идва в България. Концертът ще бъде на 7 юли в столичната зала "Универсиада". 

 

Megdeth е легенда в световната тежка музика, основана през 1983 г. в Сан Франциско. Лице на бандата, създател и основен композитор е Дейв Мъстейн. Заедно с  Metallica, Slayer и Anthrax, известни като „Голямата четворка“, Мegadeth заслужено са наричани „бащите“ на траш метъла. За своята над 30-годишна кариера групата издава 15 студийни албума, 5 от които – платитени, реализира над 50 милиона продажби на пет континента, прави десетки суперуспешни турнета и печели заклети фенове в цял свят. 

 

Сред емблематичните песни на групата са “Symphony of Destruction”, “Hangar 18”, “Peace Sells”, “Rust In Peace...”, “Holy Wars... The Punishment Due” и още много други. 

 

Само преди броени дни излезе и последният 15-и албум на групата – „Dystopia“. Това е студийният дебют на новия китарист на Megadeth Кико Лурейро, свирил до скоро в бразилската прогресив банда Angra. Другото ново лице в групата е барабанистът Крис Адлър, познат на публиката от метъл сензацията Lamb Of God.  Албумът е продуциран от Дейв Мъстейн и Тоби Райт, работил с големи банди като Alice in Chains и KOЯN.

 

В подкрепа на „Dystopia“ Megadeth тръгват на голямо световно турне, което стратира през февруари от Далас, САЩ. Европейската му част ще бъде открита в началото на юни с шоу в Милано, а само месец по-късно българската публика ще види легендарната банда на живо и у нас. Групата идва в състав Дейв Мъстейн (вокал, китара), Дейвид Елефсън (бас), Кико Лурейро (китара), Крис Адлър (барабани).

 

Продажбата на билетите стартира на 27 януари, сряда. Първите 200 ще бъдат на промоционална цена от 55 лв. След тяхното изчерпване редовната цена ще бъде 65 лв. Ще има и 200 броя билета Priority Access на цена от 75 лв. Притежателите им ще бъдат допуснати в залата в деня на концерта 15 минути по-рано от останалата публика. Ще има и 70 броя ВИП билета на цена 80 лв.