Дългогодишният вокалист на групата Брайън Джонсън е заплашен да изгуби слуха си

Аксел Роуз от Guns N'Roses се присъединява към AC/DC като техен вокалист за турнето на австралийските легенди, предаде Би Би Си.

По-рано през годината AC/DC прекратиха планувано турне, след като дългогодишният им вокалист Брайън Джонсън беше принуден да се оттегли заради опасността да изгуби напълно слуха си.

Роуз ще се изяви като вокалист на AC/DC в рамките на турнето им в Европа и Северна Америка. После той ще се върне в САЩ за турнето на „Guns N' Roses".

„Членовете на AC/DC благодарят на Брайън Джонсън за неговата отдаденост на групата през годините… Пожелаваме му всичко най-добро, предвид проблемите със слуха му и бъдещите му начинания. Искахме това турне да завърши, както започна, но разбираме, уважаваме и подкрепяме решението на Брайън да спре и спаси слуха си”, гласи изявлението на групата.

Според други информации обаче решението изобщо не е било на Джонсън, който запази мълчание. На американския комик и радиоводещ Джим Брюер, Джонсън е казал, че слуховите му проблеми далеч не са толкова сериозни и е бил „изритан” от групата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.