Той ще дава показания пред съда в Сан Диего по дело за измама

След изборите през ноември в САЩ на Доналд Тръмп му предстои да дава показания пред съда в Сан Диего, щата Калифорния, по дело за измама на Университета Тръмп, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БГНЕС.

 

Срещу фактическия кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ са внесени три иска - два в щата Калифорния и един в щата Ню Йорк.

 

Окръжният съдия Гонсало Куриел е определил за начало на гледането на исковете датата 28 ноември - непосредствено след президентските избори в страната на 8 ноември.

 

Университетът Тръмп отдавна е прекратил съществуването си, тъй като е действал без лиценз за учебно заведение. Ставало е дума за семинари за развиване на способности за успешен бизнес в областта на сделките с недвижими имоти. Таксата за курса е била 35 000 долара. Ищците заявяват, че полезни знания те така и не са получили, но пък постоянно са били подлагани на натиск от лъжепреподаватели да заплатят за още един курс лекции.

 

Тръмп отхвърля обвиненията, определяйки ги като фалшиви и политически мотивирани. Според адвоката му става дума за изфабрикувано дело. От началото на 80-те години срещу магната са подадени повече от 150 иска, като повечето от тях са били уредени.