Проектът е дело на екип млади момчета, а играта е безплатна

 

Нова онлайн игра ни предизвиква да пренапишем историята. Проектът е дело на екип млади момчета, а играта е безплатна.

 

Играчите ще могат да избират между Римската, Египетската и Гръцката империя, за да завладеят света. Всеки развива своя стратегия и така строи град, тренира армия, търгува и се съюзява с други участници.

 

Почитателите на игрите-стратегии имат голям избор. Създателите на Victus Game: Rewrite History вярват обаче, че имат поне три предимства пред конкурентите си: хумористичният поглед върху историята, красивият гейм арт и така наречената „балансирана система за монетизация”. Последното означава, че в играта има и платени компоненти, но те не са решаващи за спечелването ѝ. С други думи: екипът на Victus Game: Rewrite History обещава, че поговорката „който плаща, той поръчва музиката”, поне в контекста на тази игра не важи.

 

Играта се развива повече от година, като за да я публикува в завършен вид, гейминг студиото се нуждае от допълнително средства. За тях момчетата разчитат на популярна платформа за споделено финансиране в цял свят.

 

Целта е да се съберат 11 000 британски паунда за по-малко от един месец. Ако това стане, Beta версията ще се появи след няколко месеца за браузър и iOS устройства, а всички, които са я подкрепили, ще са сред първите, които могат да играят във “Friends and Family Beta”. А самият екип ще са първите реални Victus-и, защото името на онлайн играта идва от латински и има две значения в една дума: „побеждавам” и „оцелявам”.

 

Момчетата избират да нарекат така проекта си, защото в контекста на играта, за да оцелееш, трябва да надвиеш враговете си. В контекста на финансирането обаче, за да оцелееш, трябва да надвиеш конкуренцията си.

 

Всеки, който иска да получи покана за Beta версията на Victus Game: Rewrite History, може да изпрати своя мейл на сайта http://play.victusgame.com/ или да хареса страницата на играта във Facebook.