За първи път детският научен център ще приема посетители безплатно

За първи път от своето откриване насам детският научен център „Музейко” ще отвори врати за посетители от цялата страна напълно безплатно.

По темата

В неделя, от 10 до 18 ч., всички деца и родители, които обичат науката и забавленията, ще могат да поиграят с над 130 образователни игри, да разгледат 13 научни изложби, да влязат в единствения Планетариум в София, да се разходят по озеленения покрив и да се срещнат с учени.

Посетителите на Планетариума ще трябва да закупят билет на стойност 2 лева, за да видят космическите научни програми, водени от астрономи.

Достъпът с детски колички през безплатният ден ще бъде ограничен. През всички останали дни до 30 август обаче, в научния център влизането с детски колички ще бъде разрешено.

През летните месеци „Музейко” предлага и Умна ваканция – програма, в която децата и техните родители могат да избират между целодневни занимания на български език, полудневни на английски език и целодневни на двата езика. Заниманията през ваканцията включват приказки, творчески ателиета, научни работилници и игри на открито, посветени на различна тема всеки ден от седмицата.

През юли предстоят и още два дни за най-малките, посветени на децата на възраст от 0 до 5 години. На 14 и 30 юли екипът на „Музейко” ще организира срещи между родители и специалисти по ранно детско развитие, ателиета за изкуства, музика, развитие на въображението и моториката.

Във всеки работен за „Музейко” ден от годината след 16.30 ч. има и HAPPY HOUR, в който цените на билетите са намалени.