Съвети от специалист по здравословно хранене
Внимание! Идват опасните зимни вируси! Как да предпазим организма си от тях?
„Тежките храни като боб, хляб, ядки и семена, коти са по-трудни за храносмилане, могат да натоварят организма ни, защото българите не ги консумираме по правилен начин. Забравили сме старите български традиции като това да накиснем боба преди да го сготвим”, коментира в студиото на „Здравей, България” Надя Петрова, специалист по здравословно хранене.
По думите ѝ целта на имунитета на тялото е да работи по най-оптималния начин – тялото да е балансирано през цялото време.
„Ако ние не се грижим за имунитета на тялото целогодишно, каквото и да направим, когато дойде есента, ефектът ще е абсолютно нулев. Включително онези имуностимуланти, с които можем рязко да засилим имунитета на организма, невинаги са добра новина, особено при хората с автоимунни заболявания”, добавя Надя Петрова.
Целия разоговор гледайте във видеото.
Редактор: