"Кандидат-президентите не изненадаха с нищо", коментира Светла Петрова

Журналистът Светла Петрова коментира дебата на кандидат-президентите Красимир Каракачанов, Ивайло Калфин, Трайчо Трайков и Пламен Орешарски в „Здравей, България”. 

По темата

Той беше толкова познат, толкова клиширан. Кандидат-президентите не изненадаха с нищо. Абсолютна злоупотреба с право е отсъствието на двамата първи – Цецка Цачева и ген. Румен Радев. Затова и няма равнопоставеност на основните борещи се кандидати”, коментира Петрова.

„Може да са искали да внушат на публиката, че са нещо различно, от друга категория играчи в тази битка и няма да слязат до равнището на тези”, предположи журналистът.

Според нея вариант би могъл и да е това, че изглежда неестествено хора, които са „съдружници” във властта, изведнъж да се появят като опоненти.

„Трета възможна причина би могла да е, че имат договор с друга телевизия и затова не идват в NOVA”, допусна Светла Петрова.

„От дебата не се разбра много каква е действително тяхната подготвеност да седнат в президентския стол. Президентът трябва да е визионер”, смята журналистът.