Новоизбраният президент на САЩ каза, че ще приеме заплащане от 1 долар

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се отказва от заплатата, която трябва да получава като държавен глава. Това обяви самият той в първото си телевизионно интервю след победата на вота във вторник, дадено за Си Би Ес.

Милиардерът трябваше да получава възнаграждение от 400 000 долара годишно.

Той дори не скри, че не знае какви пари получава стопанинът на Белия дом. И обяви, че може да приеме заплащане от 1 долар.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИСТОРИЧЕСКОТО ПЪРВО ИНТЕРВЮ ВИЖТЕ ТУК

В историята на САЩ само двама президенти са се отказвали от заплатата си. Това са Хърбърт Хувър, влязъл във властта през 1929 г., и Джон Кенеди, избран през 1961 г.

Тръмп обеща да направи данъчната си декларация публично достояние, но не поясни кога.

Интервюто за телевизия Си Би Ес бе взето в позлатения пентхаус на семейството в небостъргача “Тръмп тауър” в Ню Йорк.

Новоизбраният държавен глава каза още, че ще спази обещанието си да депортира милиони имигранти без документи. По думите му 2-3 млн. души може да бъдат изгонени, след като встъпи в длъжност.

Ще депортираме престъпниците и тези, които имат криминални досиета, членове на банди, наркодилъри. Ще ги изведем от страната или ще ги арестуваме”, закани се Тръмп.

Стената, която се заканваше да построи на американо-мексиканската граница, милиардерът вече е склонен да замени с ограна в определени участъци.

Тръмп се обяви против абортите и подкрепи притежаването на оръжие.

Оказа се, че магнатът приема и хомосексуалните бракове.

Тръмп опита да успокои протестиращите срещу избора му за президент като ги призова да не се страхуват, защото „ще възстановим нашата страна”.

В интервюто участва и Мелания Тръмп. Тя посочи като недостатък на половинката си факта, че той използва твърде много социалните мрежи и тя непрестанно го карала да спре.

Понякога ме слуша, понякога - не. Мисля, че ме чува, но пак прави, каквото си иска”, сподели новата първа дама на САЩ.