Резултатите от аутопсията показват, че то е било с малко тегло и обездвижено

Разследват смъртта на 2-годишното дете, което почина вчера на път за болницата в Хасково. Момченцето е докарано в спешното отделение в клинична смърт и усилията на лекарите то да бъде спасено били напразни.

По темата

Аутопсията показва, че детето е било с увредени органи, ниско тегло и обездвижено.

Село Николово е потънало в траур. Семейството на малкия Теодор днес го погребва. Близките твърдят, че са се грижили добре за него, но преди около година се разболяло. Лекувано е в болница в Пловдив заради кожни обриви.

Вчера родителите са щели отново да водят 2-годишния Теодор в Пловдив по препоръка на кожен лекар, но състоянието му не позволило.

"Детето имаше страдалчески израз, със силно бледовати, променени лигавици и кожа, което говореше, че най-вероятно има някаква инфекциозна нокса, която е довела до бавно и постепенно до тоя лош завършек на живота на детето", обясни д-р Димитър Кючуков - началник на Спешно отделение. 

"Заведохме ги на кожен лекар и той каза резултатите са много хубави, няма масто за притеснение, детето ще го израте. Детето си имаше вътрешен проблем, освен обрива, то трудно уринираше. Не казаха истината на родителите, за да не ги уплашат", обясни Гина, баба на починалото дете. 

По случая вече е образувано разследване от Окръжната прокуратура в Хасково. 

"Изискана е медицинската документация, касаещи проведените прегледи, наначеното и изпълненото лечение на детето от личния му лекар в град Кърджали и болницата в Пловдив", обясни прокурорът Невена Владимирова. 

Социалните са проверили семейството и не са открили проблеми.

Репортер: Димитър Иванов