Миролюба Бенатова разкрива образа на жудожничката Йоанна

Тя е момиче на демокрацията. Родена е преди 25 години. Наричат я „Другото лице на България”. Онова лице, което се вижда рядко. Ще ви запозная с Йоанна. През последните дне тя превзе интернет със своя рисунка, споделена стотици хиляди пъти и видяна от милиони.

„Йоанна е едно обикновено и неизвестно момиче от обикновено средностатистическо семейство. Тя има своята мечта и е успяла да я сбъдне и да я отстоява. Нейната рисунка се превърна в сезация, но не и тя”, коментира в студиото на „Комбина” журналистът Миролюба Бенатова.

Йоана разказва, че много неща са я вълнували през годините. От това, че кола е сгазила кучето й до развалени приятелства.

„Изкуството казва това, което на теб ти говори картината. И ако тя ти говори нещо, няма значение какво е искал да каже авторът”, казва художничката Йоанна.

Йоанна рисува професионално от шест години. Създала е образите на популярни 10 компютърни и други игри, комикси, книги.

„Картината й, видяна в цял свят, е много емоционална. Това е повод да си кажем, че емоциите не са нещо, от което да се страхуваме. В случая много хора са видели своите емоции в тази картина”, добави Миролюба Бенатова.

Повече по темата гледайте във видеото.

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.