И от клуба, и от полицията потвърждават за инцидента

Три експлозии са станали до автобуса на „Борусия" Дортмунд, има пострадал, съобщават световните агенции. Инцидентът е станал на 10 км от стадион "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Ранен е 26-годишният футболист Марк Бартра. Нараняванията на централния защитник на немския тим не са сериозни. Бартра е бил откаран незабавно в болница, той е с прорезна рана на ръката и в психологически шок, но състоянието му е стабилно и предизвиква безпокойство.

Все още не са ясни причините за експлозиите. Полицията разследва всички версии, включително и тероризъм, но до момента се въздържа да обяви официално причината. Това, което се знае неофициално, е, че бомбите или бомбичките са били поставени в жив плет, покрай който е минавал автобуса на път за стадиона. 

Другата версия е, че по автобуса е хвърлено нещо, което е предизвикало експлозията. Започнало е разследване дали става дума за преднамерена атака.

Автобусът има два слоя стъкло, което е спасило футболистите от травмите. Счупен е външният, но вътрешният е издържал. 

След като новината за експлозиите стигна и до стадиона, фенове на противниковия отбор „Монако” започнаха да скандират за „Борусия” в знак на подкрепа и съпричастност.

От централния фенклуб на "Борусия" излязоха със съобщение, че всеки един от феновете на противниковия отбор, който се нуждае от подслон, е добре дошъл по домовете на местните запалянковци.

Двубоят от четвъртфиналите на Шампионската лига между „Борусия" Дортмунд и „Монако" е отложен за сряда. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.