Това сочи изследване на учените от университета на Гренобъл

За всички дами, които сутрин отделят време да се гримират, има добра новина - така те изглеждат по-млади, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. 

Френски учени изследваха как лицевият контраст, т.е. доколко чертите изпъкват, се отразяват на впечатлението за възраст. Резултатите им показаха, че колкото повече се разграничават чертите, толкова по-млади изглеждат жените, независимо от расата и етноса.

"Лицев контраст означава доколко очите, устните, веждите се очертават на лицето, т.е. доколко светли или тъмни са те", обясни Арели Поршрон от екипа. 

Петте страни, където хората живеят най-дълго (ГАЛЕРИЯ)

Учените от университета на Гренобъл са работили със снимки на жени на възраст от 20 до 80 години от френски, китайски, латиноамерикански и южноафрикански произход. Резултатите показаха, че с възрастта лицевият контраст намалява и наблюдателите в 80 процента от случаите възприемат жените с повече контраст като по-млади. 

Предишни изследвания доказаха, че жените с по-силен лицев контраст изглеждат по-здрави и женствени. Учени от Харвард и Киети, Италия, дори доказаха, че червилото повишава самочувствието и се отразява добре на личностните харакетристики. Затова то осигурява по-добри оценки на студентките, отколкото повишаването на настроението с позитивна музика. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си