Американският президент смекчи тона към китайския си домакин Си Цзинпин

Историческо посещение на Доналд Тръмп в Китай. Американският президент смекчи тона към китайския си домакин Си Цзинпин на фона на досегашните критики, особено около проблемите със Северна Корея.

Доналд Тръмп в Китай (ВИДЕО)

В Китай, Тръмп изрази увереност, че има решение на кризата със севернокорейската ядрена програма и призова домакина си да работи усилено, за да откаже Ким Чен-ун от разработване на ядрено оръжие.

„Целият цивилизован свят трябва да се обедини, за да се изправи срещу заплахата "Северна Корея". Целият свят ни гледа в момента. Днес с президента Си обсъдихме общия си ангажимент за обезоръжаването на Северна Корея”, заяви американският президент Доналд Тръмп.

Доналд и Мелания Тръмп се целунаха публично (СНИМКИ+ВИДЕО)

Си Цзинпин потвърди, че Китай ще работи със САЩ за решаването на кризата със Северна Корея и на други международни проблеми.

„Решени сме да работим за решение чрез диалог и преговори. Готови сме да обсъдим с всички засегнати страни пътя, водещ до траен мир и стабилност на полуострова и Североизточна Азия”, заяви президентът на Китай Си Цзинпин. Двамата президенти обявиха търговски споразумения за общо над 250 милиарда долара.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.