Специална група на косовската полиция пое разследването

Професионалист е застрелял косовския сръбски политик Оливер Иванович, твърдят сръбски медии.

Лидерът на партията "Свобода, демокрация, истина" беше убит вчера в Косовска Митровица. Какви са версиите за покушението?      

Убиецът е дошъл с автомобил, който по-късно е открит опожарен, а след това с друга кола е изчезнал към вътрешността на Косово. Убийството ще бъде разследвано от специална група на косовската полиция.

ПОЛИТИЧЕСКО УБИЙСТВО: Застреляха лидер на партия в Косовска Митровица

Във вторник вечерта хиляди хора се събраха, за да почетат паметта на убития политик. Централата на партията беше блокирана от хора, дошли да запалят свещ в негова памет. Траурната процесия премина по улиците на Косовска Митровица, а убийството нагнети напрежението между Сърбия и Косово.

"Той имаше врагове, не беше особено долюбван в Белград през годините, беше един от критиците на политиката на Милошевич в Сърбия по отношение на Косово", коментира журналистът Николай Кръстев. 

Той е един от малкото българи, срещали се с Оливер Иванович. Според него има кръгове, които не искат да се върви към трайно стабилизиране на Западните Балкани и по-специално Косово.

В телефонен разговор с президента на Косово Хашим Тачи, премиерът Бойко Борисов е изразил надежда, че случаят няма да попречи за нормализирането на отношенията между Прищина и Белград.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.