Къде са родителите им и какви са причините?

Двете деца, обвинени за жестокото убийство на бездомник във Варна, са планирали побоя и са нападнали жертвата си през нощта. Това съобщи за NOVA окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Обвиниха 14-годишен за убийството на бездомник във Варна

„Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин. То е извършено по хулигански подбуди”, обясни в „Здравей, България” Чавдаров.

БОЙ В УЧИЛИЩЕ: Нападение в клас и пред погледа на учител

Обвинението иска постоянно задържане под стража за 14-годишния арестуван, а 13-годишният е в дом за малолетни извършители на престъпления. Снималите нападението засега са привлечени като свидетели.

Момчетата и бездомникът се скарали в пункт за вторични суровини на 16 януари. За отмъщение на 17-и те го набили. После планирали втори побой. Момчетата нападат бездомника около 22.00 часа на 20 януари на мястото, където е живеел на пазара във "Владиславово".

53-годишният Красимир Куртев издъхва с черепно-мозъчна травма и натрошени ребра.

14-годишна ученичка обиди и удари учителка заради телефон

Момчетата нямат предишни регистрирани прояви. На побоя присъствали още две момчета на същата възраст. Според хората в квартала бездомникът Красимир бил кротък човек.

Психолозите обясняват поредното зловещо убийство с толеранса към насилието в обществото. Нужни били и законови промени за насилието върху и от деца. 

„Подобно убийство е неразбираемо за много от хората. В социалните мрежи повечето го свързват с етническата принадлежност на децата. За съжаление обаче има и други случаи. Това до някъде е загуба на реалност. В един момент съвременните деца започват да губят връзката между добро и лошо”, обясни от своя страна детският психолог Иван Игов.

ДЕТСКА АГРЕСИЯ: Момчета пребиха жестоко възрастен мъж

По думите му друг проблем е  агресивната среда, в която живеят. При 1/3 от семействата, когато има проблем, се справят агресивно помежду си.

ПАК АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦА: Ученици пребиха момче в двора на училище

„Логично е децата да виждат, че тази агресия означава, че ти си човек, който се справя”, обясни психологът.

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.