Убиецът е 19-годишен

17 души бяха убити при стрелба в училище във Флорида. Същият е броят и на ранените, които са настанени в болница. Петима от тях са в критично състояние.

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Повечето от жертвите вече са идентифицирани. Самоличността им не е обявена публично, но е известно, че сред тях има и деца, и възрастни.

Стрелецът е бивш възпитаник на гимназията. Той е идентифициран като 19-годишния Никълъс Круз. Преди време той бил изключен от училището дисциплинарно.

Българка, живееща във Флорида: След стрелбата беше страшно!

Смята се, че е активирал противопожарната система, за да изкара учениците в коридорите и да убие възможно най-много от тях. Бил е въоръжен с полуавтоматична карабина и носел няколко пълнителя.

След извършване на престъплението Круз успява да избяга като се слива с тълпата уплашени ученици. Съвсем хладнокръвно, заедно с други ранени от него, отива в болницата, но по-късно е заловен.

Поне 20 ранени и 1 загинал след стрелба в училище във Флорида (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разследващите предполагат, че брат му е бил негов съучастник в кървавото престъпление.

Съученици на Круз разказват, че той определено се държал странно, особено напоследък. През изминалите месеци публикувал няколко снимки с оръжие в профила си в Instagram. Под един от фотосите написал, че много иска да стреля с пушката си по хора. Оръжието именно от тази снимка е това, с което е извършено масовото убийство в училището.

Поне няколко часа стотици родители чакаха да видят децата си, тъй като районът беше отцепен. Много от тях се чували със синовете и дъщерите си само по телефона. В паниката някои от децата обаче забравили мобилните си телефони в класните стаи. 

Когато чуват първите изстрели, учениците започват да изпращат SMS-и на близките си, за да има съобщят за случващото се. 

Кореспондент: Галина Петрова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.