Около 30 пациенти и 20 служители в болницата в американския град Мидълтън са били евакуирани

Шофьор преднамерено вряза колата си, пълна с туби с бензин, в спешното отделение на болница в град Мидълтън, в американския щат Кънектикът, и се самозапали, съобщиха местните власти.

„Летяща” кола се блъсна във втория етаж на къща (ВИДЕО+СНИМКИ)

Водачът на автомобила е местен мъж между 20 и 30 г. и е известен на полицията. Той е единственият пострадал при инцидента. Откаран е с хеликоптер в болница и е в критично състояние с тежки изгаряния, пише БТА.

Кола разби стената на къща и "паркира" в хола й (ВИДЕО+СНИМКИ)

На мястото на инцидента са изпратени сапьори като предохранителна мярка, а не поради съмнение за наличие на взривно устройство, съобщи кметът на града Дан Дрю. Според него става дума за изолиран инцидент. Попитан дали не се допуска и версия за тероризъм, местният полицейски шеф отговори само, че мотивите на извършителя се проучват. Прави се обиск и жилището му.

Кола без номера блъсна друга и се забиха в къща (ВИДЕО)

Около 30 пациенти и 20 служители в болницата са били евакуирани от спешното отделение след сблъсъка. Предната част на колата била обзета от пламъци. Пожарникарите и полицията бързо потушили огъня. Районът около спешното отделение е отцепен, но хората наоколо се движат свободно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.