Той препоръча на Запада да се въоръжи

„За да общуваме с Русия, трябва да изхождаме от една максима: „Да нападаш Русия е лудост, да не се защитаваш от нея е още по-голяма лудост”, заяви в студиото на „Здравей, България” бившият външен министър Соломон Паси и препоръча на Запада да се въоръжи.

РУСИЯ СЛЕД ИЗБОРИТЕ: Какви са сценариите пред Кремъл?

„Западът е в пъти по-слабо въоръжен от Русия, особено в региона на Черно море. С Русия трябва да се говори изключително вежливо, но въоръжен до зъби”, каза още той и добави, че трябва да има база на НАТО на Черноморието.

Ердоган: Ако Турция отвори границите, Европа ще катастрофира

„Вижте какъв беше лозунгът на изборите в Русия: „Силен президент за силна държава!”. Какво прави президентът Владимир Путин през всички тези години, в които е на власт – той демонстрира бойни изкуства, лов и рибовол, че е летец, че е подводничар, той е като един Чък Норис на политическата сцена. Той избира за изборите датата 18-и март, което е годишнината от анексирането на Крим към Руската Федерация. В Европа са силни на думи, докато в Русия са силни на дела”, добави Паси. 

ЕС ЗАСТАНА ЗАД ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: Брюксел поиска Русия да разкрие програмата за "Новичок"

По повод убийството на Скрипал, Соломон Паси заяви: „Страната е една – на силата, която е наредила това убийство и как някой бил импровизирал това убийство, за да накисне Кремъл. Помислете, защо никой не се сети да убие Хилъри Клинтън, за да накисне Доналд Тръмп? Защо някой не му хрумне да убие Корнелия Нинова, за да накисне Бойко Борисов?”

Ердоган: Във Варна ще питам къде са парите от ЕС за бежанците

Относно домакинството на България на срещата между Реджеп Ердоган и Европейския съюз, той коментира: „Ако Русия имаше същото добро желание за преговори с ЕС, можеше да се обърне към нас, в частност към президента Румен Радев и да каже, че иска ние да бъдем посредник при преговорите. Всеки, който посредничи от ЕС с Турция, ще е одобрил санкциите. Нито една държава от ЕС не е наложила вето на санкциите, включително и България”.

И поясни, че санкциите не са метод за преговаряне с Русия.

Ердоган: Европа не може да диктува решения на Турция (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.