Не се очаква промяна в българо-руските отношения, коментират анализатори

Основната задача пред новия – стар президент на Русия през следващите 6 години е една, коментират анализатори. Владимир Путин трябва да намери баланса между конфликта със Запада и финансовите интереси на руския елит. Какви са възможните сценарии пред Кремъл?

Маас: Русия ще продължи да е труден партньор за Европа

Основният въпрос пред президента Путин е бил не дали ще спечели, а какъв ще е пътят след изборите, коментират политолози. Вотът бил предвидим, а основна роля за рекордната подкрепа изиграл т.нар. „ефект на обсадената крепост”.

„Русия, в конфликт със запада. Запада, който напада Русия - това е безпогрешна стратегия”, каза политологът Огнян Минчев.

Сръбското село Путиново отпразнува изборната победа на Путин (ВИДЕО)

„Над 50 млн. души гласуваха за Путин и тривиалното обяснение - това е диктатор просто не върхи. Да плашиш руското ръководство със санкции е все едно да плашиш руснаци с водка”, заяви от своя страна социологът Андрей Райчев.

Международни агенции отбелязват, че предвид статута му на президент с последен мандат се очаква да започне борба сред елита на Кремъл за избиране на приемник.  Освен към евентуален наследник, Путин трябва да гледа и към изострения конфликт със Запада.

Президентът Радев поздрави Владимир Путин с победата на изборите

Важен момент остават и отношенията София- Москва, коментират анализатори.

„Българо-руските отношения няма да бъдат по-различни от тези, които са руско-европейските и руско-американските, по простата причина, че България вече е направила своя стратегически избор и е там, където е в момента – в ЕС, в НАТО”, заяви бившият кореспондент на БНР в Русия и анализатор на Bloomberg Николай Кръстев.

ЗА 4-ТИ ПЪТ: Какво значи изборната победа на Путин за света?

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.