Вижте какво време ни очаква

Очаква ни трайно затопляне, което ще се задържи и след Цветница. Дежурният синоптик от НИМХ Краси Стоев каза пред Никол Станкулова, че студеното време през март не е необичаен феномен.

Как се отразява рязката смяна на времето на здравето?

„И днес в по-голямата част от страната ще продължи да превалява слаб сняг. Малко по-интензивни ще са валежите в планинските райони и особено в Рило-Родопската област, но от югозапад започва процес на спиране на валежите. До края на това денонощие в цялата страна валежите ще спрат”, каза той.

Преминаваме към лятно часово време

Утре за кратко ще има разкъсване на облачността. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от югоизток, и ще се затопли. Температурите, особено в източната част на страната ще са с 3-4 градуса по-високи.През нощта срещу понеделник отново ще има валежи, като в Западна България те ще са от сняг, докато в югоизточната част на страната от дъжд.

КОД "ЗИМА": Каква е обстановката в София?

Има условия и за поледици през нощта срещу понеделник и понеделник през деня, с по-голяма вероятност в Дунавската равнина. В самия край на седмицата температурите ще бъдат пролетни – между 18 и 23 градуса.Облачност ще има поне до четвъртък, като ще има и валежи, които обаче ще са предимно в Източна България.

Жълт код за сняг и поледици е в сила за 23 области

„В миналото такива обстановки са се случвали, не са изключение. Спомням си 1997 година на 31 март наваля сняг”, разказа експертът.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес