Кризата се задълбочава

Ще има ли военни удари срещу Сирия? Напрегнатото очакване продължава и от Белия дом обявиха, че все още се разглеждат всички възможни варианти.

Междувременно се очаква решението на Лондон дали ще участва във военна операция заедно с Вашингтон и Париж.

При евентуални удари: Какви биха били целите на САЩ в Сирия?

"Президентът смята Русия и Сирия за отговорни за химическата атака. Отново казвам, че президентът не е изложил времеви рамки и всички опции все още са на масата и не е взето окончателно решение", коментира Сара Сандърс, говорител на Белия дом

За днес е насрочено заседание на американския Съвет за национална сигурност, а във Великобритания премиерът Тереза Мей свика извънредна среща на кабинета. Нападението от събота в град Дума тя нарече "шокиращ и варварски акт".

Сирия: Заплахата от удари на САЩ е безразсъдна ескалация

"Работим с нашите съюзници, за да установим точно какво се е случило. Бързо напредваме и всички индикации сочат, че за това е отговорен сирийският режим. Ще работим заедно с най-близките ни съюзници, за да може виновниците да понесат своята отговорност",
министър-председател на Великобритания Тереза Мей. 

Според Би Би Си, Тереза Мей е готова да даде зелена светлина за участие на Великобритания във военни действия, без да иска за целта парламентарна подкрепа. В сряда тонът между Москва и Вашингтон рязко ескалира, след като русия се закани да сваля всяка ракета към Сирия, а от Вашингтон посъветваха Кремъл да ги чака, защото ракетите идват.

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.