Те имат еднакви симптоми - световъртеж, гадене и възпаление на лигавицата на очите

"7 служители на международното летище в Тбилиси бяха отровени в резултат на разливане на неидентифицирано вещество, опасно за здравето", заяви ръководителят на информационната служба на Грузинската асоциация на летищата Георгий Гоглидзе. 

"На 2 юли призори от офиса на "Аерофлот" се появи неприятна миризма. За да се изясни ситуацията, изпратихме техническия персонал на летището до офиса и след това се обадихме на Министерството на вътрешните работи", каза Гоглидзе. 

По думите му четирима технически работници са били отровени, след като са посетили офиса на руската авиокомпания "Аерофлот", намираща се на летището. Според него, по това време в кабинета не е имало служители и инцидентът не е причинил никаква паника на летището. 

КРАЙ СОЛСБЪРИ: Двама са в критично състояние заради неизвестно вещество

Всичките 7 жертви имат еднакви симптоми - световъртеж, гадене, възпаление на лигавицата на очите. 

"Причините за отравянето не са установени. Имаме отравяне от токсичен характер с неустановено съдържание", каза Отар Дихаминджия, лекар в болницата в Тбилиси, където са откарани служителите на летището. 

Трима от ранените са освободени от болницата днес сутринта, а останалите ще напуснат болницата през следващите няколко часа. 

Държавната служба за сигурност на Грузия съобщи, че във връзка с инцидента на международното летище в Тбилиси е задържан гражданинът на Русия Дмитрий Б. Според агенцията, руснакът е заподозрян, че е изсипал течност, съдържаща опасното вещество на летището в Тбилиси. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.