Футболен отбор от 12 момчета и техният треньор бяха блокирани в комплекса от пещери

Петимата души, които остават в наводнената пещера в Тайланд, засега са добре, каза ръководителят на спасителната операция, след като потвърди, че още четири момчета са извадени и са вече в безопасност, предаде Ройтерс.

Осмо момче е спасено от пещерата в Тайланд (ВИДЕО)

Футболен отбор от 12 момчета и техният треньор бяха блокирани в комплекса от пещери Там Луанг повече от две седмици. При започналата вчера спасителна операция оттам са извадени вече осем момчета.

Подновиха спасителната операция за децата в Тайланд (ВИДЕО)

"Днес помогнахме на още четири деца", заяви шефът на спасителите Наронгсак Осотанакорн. Той каза, че момчетата са невредими, в съзнание и сега са в болница, посочи Асошиейтед прес.
Осотанакорн обясни, че във втория ден от опасната операция усилията са отнели по-малко време заради набрания опит и по-големия брой участващи.

СНИМКИ ОТ СПАСИТЕЛНАТА ОПЕРАЦИЯ ВИЖТЕ ТУК

Той каза, че в рамките на 20 часа спасителите ще подновят действията за изваждане на останалите петима души и че не знае дали те ще бъдат извадени наведнъж или на етапи.
Осотанакорн съобщи, че тайландският премиер е бил днес на мястото, откъдето се осъществява операцията, а по-късно е посетил осемте момчета в болницата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.