Това ще наложи ограничения на движението на моторни превозни средства

Горещата вълна във Франция ще се задържи, а най-високите температури се очакват в първите два дни от седмицата, предаде Франс прес.

По данни на френската метеорологична служба пикът на горещините се очаква да бъде в понеделник в Югозападна Франция, а във вторник да се премести над Североизточна, източната част на Централна Франция и региона на Париж. В понеделник се очаква температурите в Тулуза да достигнат 36 градуса, 37 градуса в Бордо. Във вторник в Париж и в Лион се очакват 36 градуса.Още рано сутринта температурите в Париж, Дижон и Лион достигаха 23 градуса, с 25 градуса в Ница.

ЛЯТОТО Е ТУК: Докога ще продължи хубавото време?

Високи температури се очакват и нощем, особено в градовете, предупреждава метеорологичната служба. Горещата вълна ще доведе и до увеличаване на концентрацията на озон (водещ до очни и дихателни проблеми), особено в района на Париж, в южната и източната част на Франция. Това ще наложи ограничения на движението на моторни превозни средства.

Много европейски страни, изложени на горещините през последните дни, вече отбелязаха леко понижаване на температурите. Температурите във Великобритания и Португалия се понижиха през уикенда.

В най-горещата испанска област Естремадура температурите паднаха до 42 градуса в неделя след 44 градуса предишния ден.

ЗАРАДИ ЖЕГАТА: Затвориха ядрени реактори във Франция и пътища в Холандия (ВИДЕО)

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.