Плановете са догодина да бъде ремонтиран участъкът от НДК до бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов"

В събота, 25 август, пускат движението по бул. "България" в участъка от бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" до "Гоце Делчев". След това започва преасфалтирането на същия участък, но в посока центъра. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности.

Нови ремонти блокират движението по ключови булеварди в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

„От днес започна полагането на първия слой асфалт върху метална мрежа, която съм поискала да бъде монтирана по цялото протежение на булеварда, за да бъде по-здрав асфалтът в участъка. Ако срокът бъде спазен и в събота пуснем този участък, тогава ще може да затворим другото платно и да обърнем движението. Имам уверението, че до 9 септември ще приключи ремонтът и на другото платно и на 10-и ще пуснем изцяло движението по булеварда”, поясни Фандъкова.

Тя уточни, че в ремонтираните участъци се работи бързо, но това в никакъв случай не трябва да е за сметка на качеството и припомни, че в договорите с фирмите са заложени огромни санкции.

Платено паркиране край Националния стадион от 1 септември (СНИМКИ)

Столичният кмет добави, че ремонтираният участък е около 1 км, както и че стойността за преасфатирането на целия бул. „България“, който е близо 8 км, възлиза на 13.5 млн. лева.

Фандъкова добави, че плановете на общината са догодина да бъде ремонтиран участъкът от НДК до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, в който се образуваха коловози, както и участъкът от „Гоце Делчев“ до „Околовръстния път“. Столичният кмет не изключи варианта да се работят и успоредно, но на този етап все още не ясно как ще се процедира.

РЕМОНТИ В СТОЛИЦАТА: Затвориха кръстовището на Ректората (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кметът обяви още, че днес е пуснат и новоремонтираният бул. „Христофор Колумб“. От вторник започва цялостният ремонт на Източната тангента в участъка от кръговото на бул. „Христофор Колумб“ до кв. „Христо Ботев“. За времето на ремонта движението в участъка ще бъде спряно. Очаква се той да приключи до 15 септември.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.