Според Веселин Герев в деня на бруталното престъпление момиченцето е дразнело бащата и с плача си

Причината за жестокото двойно убийство на майка и бебе в София, вероятно извършено от бащата на детето, е ревностова параноя .Такова предположение направи в ефира на „Здравей, България” психиатърът Веселин Герев.

Близък на убитата в „Надежда” жена: Тя беше потисната в присъствието на Викторио (ВИДЕО)

Според него заподозреният Викторио Александров, застрелял първо партньорката си, а след това – и дъщеричката им, може дори да е мислел, че детето не е от него. Фактът, че младият мъж посяга на детето, часове след като убива майката, се дължи на това, че е действал под постоянно напрежение.

Психиатърът коментира и разказа на таксиметровия шофьор, откарал Викторио и дъщеричката му от кв. „Надежда”, където беше застреляна 23-годишната Дарина, до мястото на убийството на детето и опита за самоубийство - Горни Богров.

САМО ПО NOVA: Охранителна камера показва бягството на мъжа с детето (ВИДЕО)

„Шофьорът казва, че детето е плачело през цялото време. Детският плач е един от най-големите дразнители за психиката на човека след рева на лъва. Освен това, Викторио е бил амбивалентен, постоянно е сменял мнението си за това къде иска да отиде”, каза психиатърът.

Темата за убийството коментира и председателят на Българската камара за сигурност и охрана Николета Атанасова, тъй като Викторио е работел като охранител и е имал законно притежаван пистолет. Атанасова обясни, че бележката за психично здраве е формална и се получава след 10-минутен преглед.

ПРЕД NOVA: Говори шофьорът, возил убиеца от "Надежда" (ВИДЕО)

„Допреди няколко години имаше изискване и за изследване на психологическа пригодност. То обаче беше отменено, защото бе формализирано и прецениха, че не е нужно”, каза още Атанасова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.