Апелът бе отправен на първия ден от Конференцията в Катовице

ООН призова за много по-решителни действия за борба с климатичните промени, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Апелът бе отправен на първия ден от Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за промените в климата (COP24), която се провежда в полския град Катовице и ще продължи до 14 декември.

Президентът ще участва в конференцията за климата в Катовице

Последиците от липсата на регулации за климата "никога не са били толкова тежки" и международната общност трябва "да направи много повече", за да се бори с тях, призова в комюнике Патрисия Еспиноса, изпълнителният секретар на Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата. "Тази година се очаква да бъде една от четирите най-горещи, регистрирани някога. Концентрациите на парникови газове в атмосферата са на рекордно равнище и емисиите продължават да се увеличават", каза тя. "Климатичните промени засягат общности на цялата планета и жертвите, разрушенията, страданията, които те причиняват, правят нашата работа още по-спешна", подчерта Еспиноса.

Десетки хиляди на протест в защита на природата в Брюксел

Делегации от около 200 държави ще се опитат да договорят в Катовице детайлите около практическото прилагане на Парижкото споразумение за климата. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
Редактор: