Темата коментират бившият заместник-министър на образованието и директор на 119 СОУ Диян Стаматов и певицата Сантра

„Агресията не нараства, но тя периодично се проявява в някакви нови изблици, каквато е ситуацията от последните дни. За голямо съжаление обаче борбата срещу агресията, наречена превенция, е доста трудна и бавна”. Това коментира относно нападението над седмокласник в Луковит бившият заместник-министър на образованието и директор на 119 СОУ Диян Стаматов в студиото на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Дете е с имплант в окото след жесток побой в училище

По думите му причините за тази агресия се крият в непълните семейства, както и в липсата на разговор в семействата в страната. „Оттам тръгва всичко. Когато има дефицит в семейството, той трябва да се навакса в училището. Това става с наличието на добри специалисти в него – психолози, педагогически съветници, които да могат във всеки един момент да разговарят с децата и да извършват превенцията преди да се случи каквото и да е”, коментира още Стаматов.

Певицата Сантра също като дете е била жертва на тормоз в училище. „Когато си дете, психиката ти е много по-слаба и нямаш необходимите защитни реакции и инструменти, с които да се бориш срещу агресията. Знаем каква е статистиката за насилието в семействата. Очевидно възрастните хора също стават жертва на насилие. Според мен това е обвързано и с тенденцията при децата, защото децата повтарят моделите, които виждат в семейството”, коментира Сантра.

„В моето изкуство винаги съм била против насилието. Всички популярни лица имаме някаква отговорност за това какъв пример даваме”, коментира още певицата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.