По първоначална информация причината за пожара е повреден контакт

Пожар избухна рано тази сутрин в начално училище "Климент Охридски" в Пловдив. Огънят е потушен и, за щастие, няма пострадали. Учебните занятия в училището са отменени. По първоначална информация причина за пожара е повреден контакт, в който е бил включен един от климатиците.

Сигнал е подала чистачката, която видяла дима. В този момент в училището не са се провеждали учебни часове. Пожарът е обхванал и част от тоалетните, които се намират в съседство на учителската стая. Най- вероятно учениците ще се върнат отново в класните стаи след Великденските празници.

„Проблемът е в това, че се е запалил климатик, който се намира над контакта. И от горенето на пласмасата са се отделили много сажди и миризми. Няма никакви поражения по сградата”, каза Елена Трифонова, директор на НУ "Климент Охридски".

„Ще бъдат остойностени щетите. Това е общинска собственост, която е застрахована. Ще видим дали нещо може да покрие застраховката, ако не – другото е от фонда, който община Пловдив има за аварийни разходи”, заяви от своя страна кметът на града Иван Тотев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.