Тази година бъдещето каца в София преди всички останали места в Европа. На събитието ще има 450 лектори от цял свят

И тази година България ще бъде домакин на събитието Webit Festival с над 15 тематични конференции и изложения. В него ще участват над 450 лектори от цял свят.

„Webit показва бъдещето. Това, което ще се случи от 2 до 3 години. Скоро всички тези изобретения по един или по друг начин ще станат реалност. Единственият начин да видиш бъдещето и да се подготвиш за него е да посетиш Webit. Да чуеш всички тези 450 лектори. Всеки лектор ще говори от 10 до 15 минути. Ще бъдат показани иновации в няколко направления освен традиционните като киберсигурност, развитие на медиите и т.нар. fake news. Посетителите ще могат да видят на живо най-различни видове роботи, които имат различни функции, истинско летящо такси и летящ мотор. А доколко това ще промени обществото, предстои да разберем, разказа в студиото на „Здравей, България” изпълнителният председател на Webit Foundation Пламен Русев.

"Webit" посреща лидерите на най-големите и иновативни компании в света

Управляващият директор на Webit Series of Еvents Аниела Русева допълни, че технологиите не бива да ни плашат. „Технологиите правят живота по-лесен. Те няма да вземат професиите ни. Просто хората трябва да се адаптират. Затова в рамките на Webit говорим и за бъдещето на професиите, за това как образованието трябва да бъде адаптирано, какви са знанията, които младите хора трябва да придобиват, за да могат да бъдат в крак, с това което се случва. Въпрос е на много малко законодателни промени, за да навлязат новите технологии в Европа. Като например летящите таксита. Защото тях ги има, те са автономни, летят сами от точка до точка, но за момента чисто законодателно не е възможно да бъдат използвани. Технологията я има. Въпрос на адаптация е както за бизнеса, така и за законотворците, за да може всички тези изобретения да бъдат използвани в ежедневието”, каза още Аниела Русева.

В рамките на събитието над 3 000 български ученици и студенти ще посетят безплатно Webit, изискването е те да са отличници.

Още гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.