Тя е с контузия на тазобедрената става

Нападение от питбул прати възрастна жена в болница. Инцидентът се случва на улицата в монтанското село Дългоделци, докато 77-годишната Ангелина Асенова отивала при приятелка. Видяла кучето и се опитала да се скрие, но то било по-бързо от нея и я повалило на земята.

"Имах чадър в ръката, посегнах към него и то избяга. След малко се върна и започна да ми души главата", каза тя.

На помощ на жената дошъл мъж от близката къща.

„Аз бях тук в двора и чух викове. Сетих се, че жена ми каза, че предния ден кучето е било на свобода по улицата, взех мотиката и тръгнах да спася жената. Когато отидох там, тя беше паднала на асфалта пред нас, а кучето стоеше на около 15-20 метра от нея”, разказва Йордан Георгиев.

Агресивен питбул разкъса крака на жена в Асеновград

Кучето се отдалечило, a жената лежала на земята със силни болки в крака. Успяла да се отърве от ухапвания, но при падането си счупила шийката на тазобедрената става. Докато дойде линейката, питбулът отново се върнал. Друг съсед се притекъл на помощ и го прогонил.

Няколко часа след инцидента, кучето било хванато е закарано в друго село, твърди жената, която се грижила за него. Тя казва, че то е бягало много пъти, но проблеми досега не е имало. Хората в селото разказват, че само късметът ги е спасявал от други инциденти с въпросния питбул.

3-годишно дете нахапано от куче в Кърджалийско

За Ангелина остава тежката травма и още дълги дни в болницата и време за възстановяване.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.