16-годишният тийнейджър влязъл в реката във вторник вечерта и внезапно течение го понесло

Втори ден търсят момчето, което във вторник потъна във водите на река Дунав край Силистра. 16-годишният младеж влязъл да се къпе, въпреки забраната и течението го отнесло. Приятелите му подали веднага сигнал на телефон 112.

Днес освен катерите на българската "Гранична полиция", в издирването се включиха и румънски граничари.

Момче е изчезнало във водите на река Дунав край Силистра (ВИДЕО)

След като снощи издирването не даде резултат, днес български и румънски гранични катери отново обикалят зоната, в която би могло да бъде открито момчето.

Майката на Боян разказва,че синът й плувал много добре. Въпреки това тя непрестанно го предупреждавала да не се къпе в реката Родителите предполагат, че синът им се е обзаложил с приятели и затова е влязъл във водата.Казах му добре - „Бояне, почеве не отивай майко, моля ти се, Дунава много хора взема и поне и тебе да не губя”, сподели майката на изчезналото момче.

Къпането на рибарската стоянка е забранено със заповед на кмета на Силистра.

„В никакъв случай не можем да си позволяваме да се къпем в Дунава, защото това е опасно за нас, за околните. Има взети всякакви мерки, сложени са табели „Къпането забранено" , освен това има издадена втора заповед, с която са предупредени да обезопасят терените и концесионерите на язовири”, заяви зам.-кметът на Силистра Денка Михайлова.

Контролът от страна на общинската администрация по поречието на Дунав бил засилен.

„Предупреждаваме много деца, лица , които не са на точно определените места на територията на парка, има допълнително охрана, която се грижи за сигурността в парка”, обясни Валери Великов,  началник по сигурността в община Силистра.

Експерти от гранична полиция и пожарна безопасност знаят кои са уязвимите места по реката. Те се проверяват отново с надежда 16-годишният младеж да бъде открит. Общинската управа в Силистра обмисля варианти за мерки, които биха могли да бъдат въведени, така че забраните да се спазват и сигурността на всички, които се разхождат край реката да бъде гарантирана

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.